Često postavljana pitanja – IONIZATOR

Gdje postaviti ionizator za učinkovito čišćenje zraka?

Za brzo i učinkovito čišćenje zraka najbolje je ionizator postaviti što je moguće više – na visini većoj od 1,80 m. Naime, negativni ioni polako padaju na zemlju u dugom luku i na svom putu vežu se za sve onečišćujuće tvari u zraku.
Ako je ionizator postavljen na visinu od cca. 2 m, ima raspon cca. 8 m, naravno, ovisi o količini prljavštine u zraku, a učinak i brzina čišćenja razlikuju se od slučaja do slučaja. Na povećano zagađenje zraka utječe prisutnost cesta (posebno autocesta i brzih cesta) u blizini, postojanje kamina i peći na kruta goriva u prostoriji, prisutnost industrije, pješčanih jama, kamenoloma; na veći udio peludi u zraku utječe blizina šuma i livada. Sve ove čestice, čak i one manje od mikrona u promjeru, mogu se lako ukloniti iz zraka negativnim ionima te zrak bude potpuno čist i svjež.

Kako se provodi ionski tretman?

Negativni ioni neophodni su u svim zatvorenim prostorima (posebno u onima punim sintetičkih materijala); očistite zrak, donesite bolju koncentraciju i blagostanje, smanjite hormone stresa, glavobolje, respiratorne bolesti.
Preporučuje se redovna dnevna (i noćna) ionska terapija za sprječavanje prehlade i drugih zaraznih bolesti, za jačanje imunološkog sustava djece kako bi postigli najbolje rezultate. Ionska terapija pomaže kod svih problema povezanih s nedostatkom iona, astmom, alergijama, hipertenzijom, stresom i nezdravim radnim i životnim okruženjem. Prije svega, važno je za ublažavanje simptoma svih vrsta alergija, astme i netolerancije na histamin, jer smanjuje višak histamina u krvi na prirodan način i bez nuspojava.
Ionska terapija provodi se jednostavnim udisanjem negativnih iona u blizini ugljikove četkice što više puta dnevno i što duže, ali najmanje 10 minuta po udisanju i ukupno oko 3 sata dnevno. Ionizator bi trebao biti što je moguće bliže, jer su najveće količine negativnih iona smještene u blizini ugljikove četkice. Cjelodnevna terapija se također preporučuje u svim slučajevima alergija, astme, hipertenzije, svih vrsta respiratornih bolesti, slabog imunološkog sustava, hormonalne neravnoteže itd. Za noćnu terapiju, ionizator jednostavno postavite na noćni ormarić ili u blizini kreveta tako da je okrenut prema vama i ostavite da djeluje cijelu noć.
Eliminacija simptoma pokazat će se za nekoliko dana do nekoliko tjedana. Potpuno uklanjanje svih simptoma može se postići samo svakodnevnim redovitim liječenjem (kako je opisano) u trajanju od 6 mjeseci do 1 godine. Imajte na umu da ne postoji gornja granica koliko dugo treba udisati negativne ione – onoliko dugo koliko je to moguće i onoliko dugo koliko je potrebno. IONEX ionizator zraka nikada ne proizvodi štetni ozon, tako da je udisanje potpuno sigurno. Zbog intenzivnog udisanja negativnih iona, mnogi zadovoljni kupci postigli su dobre rezultate i potpunu eliminaciju alergijskih simptoma, kao što su neki opisali u knjizi Lorena Leonardos “Negativni ioni kao liječenje – dokazi svjetskih instituta”.

Ionska terapija
Terapija ionima potječe iz prirode i podržavaju je i znanstvenici. Dokazan je široki raspon blagotvornih učinaka negativnih iona na ljudsko tijelo, zdravlje i općenito stanje.
Pionir ovakvih istraživanja, dr. Kornblueh, pokazao je da je nužno započeti tretman ionima dodavanjem negativnih iona u atmosferu životnih i radnih područja, te tako poboljšati prirodnu ravnotežu, koju je poremetila moderna civilizacija. Primjenom ovog tretmana možete ukloniti sve simptome – curenje iz nosa, peckanje u očima, kašalj i druge neugodnosti koje uzrokuju alergije. Ovi rezultati su dokazani od strane brojnih priznatih znanstvenika, prof. Sulman iz Izraela, prof. Kruegera iz SAD-a, prof. Bulatova iz Rusije, prof. Bechgaarda i prof. Benneviea iz Danske i drugih.
Ovim postupkom uklanjate simptome – začepljen nos, peckanje očiju, kašalj i druge tegobe uzrokovane alergijama, što su dokazali i uspješni znanstvenici prof. Sulman iz Izraela, prof. Krueger iz SAD-a, prof. Bulatov iz Rusije, prof. Bechgaard i prof. Bennevie iz Danske i drugi.
Fakultet za biologiju i ljudsko zdravlje u Surreyu proučavao je učinke ionizacije na tisuće ljudi koji su koristili ionizator tijekom dugog vremenskog razdoblja. Rezultati pokazuju poboljšanje stanja kod svih respiratornih i bronhijalnih bolesti. dr. Palti je utvrdio da velika količina pozitivnih iona (nedostatak snage) uzrokuje grčeve bronha kod djece, dok ih negativni ioni smanjuju, pa čak i potpuno uklanjaju. dr. A. P. Wehner razvio je tzv ja aerosolna elektroterapija s ionizatorom, koja se uspješno koristi u liječenju mnogih bolesti – bronhitisa, astme, prehlade i alergija.

Metoda Leonardos
IONEX je jedan od rijetkih ionizatora kod kojeg možete sigurno udisati negativne ione izravno iz ugljične četkice, jer ne proizvodi štetni ozon. Kad negativni ioni prođu kroz alveole u krv, smanjuju razinu histamina, reguliraju krvni tlak i puls, smanjuju razinu hormona stresa, reguliraju djelovanje štitnjače i poboljšavaju koncentraciju i produktivnost.
Ionski tretman provodi se uz svakodnevnu redovitu inhalaciju što je moguće češće, barem nakon 2-3 sata dnevno, usputno, pri nekoj statičkoj aktivnosti (npr. navečer tijekom gledanja TV programa, tijekom čitanja, učenja ili postavljanja to u uredu na razini glave ). Jednostavno držite ionizator u rukama ili ga postavite u blizini (manje od metra udaljenosti) u visini glave i duboko udahnite tik uz ugljenu četkicu (crnu četkicu koja gleda iz uređaja). Tamo je količina negativnih iona najveća. Jedna seansa treba trajati najmanje 10 minuta (npr. alergični na grinje kad ustanete ujutro), no preporuča se duže. Ujedno je potrebno redovito provoditi noćnu terapiju i to tako da svaku večer prije spavanja ionizator postavite uz krevet i ostavite uključen cijelu noć. Treba ga staviti u visinu kreveta ili više, što bliže glavi i ne dalje od metar. Ublažavanje simptoma nastupa ubrzo nakon početka redovitog uzimanja, a rezultati u smislu značajnog i potpunog uklanjanja simptoma javljaju se za otprilike 6-12 mjeseci, ovisno o dobi osobe, redovitosti i intenzitetu ionske terapije te kroničnosti zdravstvenog stanja. . Djeca u pravilu brže reagiraju na ionsku terapiju nego starije osobe. Mnogo je izvještaja o izliječenju dječjih prehlada i bronhitisa nakon jedne noći s ionizatorom. Kod starijih osoba odgovor je sporiji, ali ima i slučajeva ozdravljenja nakon samo jedne ili dvije noći korištenja ionizatora.
Međutim, važno je naglasiti da ovaj način liječenja nema nikakvih nuspojava, kao npr kod konzumiranja tableta ili sprejeva.
Na isti način provodimo ionsku terapiju kod svih vrsta alergija, svih vrsta astme, bronhitisa, bronhiolitisa, drugih respiratornih problema uključujući KOPB, visokog krvnog tlaka, problema sa štitnjačom i drugih hormonalnih neravnoteža, pretjerano stresnog života (za smanjenje učinaka stres), kod problema s nesanicom, za smanjenje bolova kod migrena, rana, opeklina, kao prevencija protiv prehlada i infekcija te za jačanje imunološkog sustava i vitalnosti stanica. Brojne povratne informacije kupaca diljem svijeta potvrđuju izvrsnost i učinkovitost uređaja.

Je li IONEX ionizator zraka prikladan za djecu? Kako djeca trebaju provoditi tretman negativnim ionima?

Naravno, ionizator se zapravo jako preporuča djeci i potpuno je siguran za korištenje.
Redoviti dnevni (i noćni) tretman negativnim ionima preporučuje se za prevenciju prehlada i drugih zaraznih bolesti, jačanje imunološkog sustava djece, ali posebno za otklanjanje simptoma alergija i astme, otvaranje dišnih putova (gornjih i donjih dišnih putova) i olakšavanje izlučivanje sluzi. za prevenciju prehlada i drugih zaraznih bolesti, za jačanje imunološkog sustava djece, a prije svega za otklanjanje simptoma alergije i astme, za otvaranje dišnih putova (gornji i donji dišni put) i olakšavanje izlučivanja sluzi iz dišnog trakta.

Ako smo dobro razumjeli, IONEX ionizatoru ne treba čistiti filtre?

Tako je.

IONEX ionizatori nemaju filtre jer ne filtriraju zrak. Filtri su potpuno nepotrebni, što ćemo objasniti u nastavku.
Čišćenje zraka je sljedeće: Negativni ioni vežu se na sve čestice u zraku, čestice padaju na zemlju i na površinu i ostaju tamo dok ih ne obrišete. Odnosno, čišćenje se odvija u zraku, kontaminanti padaju na površine i podove. Važno je da se te čestice više ne dižu u zrak i više ih ne možete udisati. Ionizator nikada ne uklanja prljavštinu na sebi, ali istina je da se većina prljavštine nakuplja u blizini ionizatora, jer je čišćenje zraka (vezanje čestica) tamo najbrže. Najvažnija stvar ove metode pročišćavanja zraka je da je ionizator sposoban proizvoditi ogromne količine negativnih iona, tako da se pročišćavanje zraka može brzo i učinkovito izvršiti te da mnogi negativni ioni i dalje ostanu u zraku nakon čišćenja kako bi vam donijeli terapeutske učinke.
Najpomembneje pri tem načinu čiščenja zraka je, da je ionizator sposoben oddajati ogromne količine negativnih ionov, tako da lahko čiščenje zraka poteka hitro in učinkovito in da po čiščenju v zraku še vedno ostanejo številni negativni ioni, da vam lahko prinesejo terapevtske učinke.
Jedini način čišćenja zraka ionizacijom jest uklanjanje submikrometskih čestica čađe, PM ispušnih plinova (PM čestica svih veličina), kemikalija i drugih čestica iz zraka koje se inače ne mogu ukloniti filtrima i najopasnije su za zdravlje. Ako bi ionizator koristio filter, zrak bi također trebao cirkulirati, pa bi morao koristiti ventilator koji je glasan (čak i ako ima najtiši motor), što smeta kada se koristi u spavaćoj sobi. Cilj nam je bio razviti aparat koji se savršeno prilagođava svim ljudskim potrebama i neupadljiv je u uporabi. Uz to, imate manje posla s čišćenjem uređaja i nema skrivenih troškova s ​​promjenom filtera.Ugljična četkica je izdržljiva, ima vrlo dug radni vijek i ne treba je mijenjati.
Pročitajte kako očistiti ionizator (i okolicu) u odjeljku “Kako očistiti ionizator”.

Kako očistiti ionizator?

Održavanje ionizatora jednostavno je. Isključite ionizator iz struje, zatim očistite ili obrišite površinu četkice od ugljika mekom krpom (koja može biti malo vlažna, ali ne mokra!), po mogućnosti mikrofiberom. Također preporučujemo da očistite neposrednu blizinu IONEX ionizatora zraka, jer se većina prljavštine iz zraka nalazi u njegovoj blizini. Količina prljavštine ovisi o količini onečišćenja zraka, lokaciji i također o dobu godine (zimi se nakuplja više prljavštine zbog proizvodnje iz grijanja). Ova prljavština izgleda kao crno-sivi sloj i može se taložiti na zidu. Preporučujemo da zid zaštitite akrilnom bojom kako biste ga mogli obrisati ili ugraditi samoljepljivu foliju ili pozadinu koju je moguće obrisati. Čišćenje ionizatora možete ponavljati nekoliko puta tjedno, pogotovo ako čujete lagano pucketanje uređaja ili vas trese statički elektricitet kada dodirnete ugljičnu četkicu (što znači da se nakupilo previše statičkog elektriciteta, što nije opasno, samo je osjećaj neugodan).
Učestalost čišćenja ovisi o zagađenju zraka; najmanje jednom mjesečno čišćenje je potrebno ako se ionizator nalazi u spavaćoj sobi, ali ako je ionizator stavljen u kuhinji ili ako u sobi ima cigaretnog dima ili koristite kamin, preporučuje se čišćenje najmanje jednom tjedno, jer četkica od ugljika može postati tvrda i ljepljiva na dodir. U ovom slučaju dodajte malu količinu nježnog sapuna na krpu kako biste otopili nečistoću. Nakon čišćenja, sapun treba potpuno ukloniti s ugljične četkice čistom krpom i ostaviti da se temeljito osuši. Kad se ugljični kist potpuno osuši, malo ga “češljamo” prstom (raširimo pojedinačne ugljikove niti kako bismo zauzeli što veću površinu). Prije nego što uređaj ponovo priključite provjerite je li četkica od ugljika potpuno suha.
Ne stavljajte ionizator na električne uređaje (hladnjak, TV, monitor itd.) Ili metalne podloge jer se na taj način povećava stvaranje statičkog elektriciteta.
Nikad ne ispirite ionizator pod tekućom vodom ili drugim tekućinama. Prije čišćenja uređaja, iskopčajte ga iz struje i koristite vlažnu (ne mokru!) krpu. Ne stavljajte ništa u utor u kojem je četkica od ugljika kako ga ne biste oštetili.

Mogu li otvoriti prozor kad je spojen ionizator IONEX?

Naravno. Možete djelovati kao i obično. Prozore i vrata možete držati otvorenima jer negativni ioni rade svoj posao – odmah uklanjaju onečišćenje koje uđe u životni prostor iz zraka.
Ako živite u područjima gdje je zagađenje zraka veće tijekom cijele godine i kada je koncentracija čestica (PM) zaista visoka, vanjski zrak je jako zagađen čađom, dimom i smogom. Tada vam preporučujemo da prozore držite zatvorene kako biste smanjili ulazak ovih teških onečišćenja u unutrašnjost. U određenoj mjeri prljavština i dalje prelazi u unutrašnjost unatoč zatvorenim prozorima, jer konstrukcija također diše, a opasne čestice PM-a ulaze u zgradu s novim zrakom (zidovi ih ne zaustavljaju). Možete biti uvjereni da zrak neće postati ustajan i zagušljiv unatoč zatvorenim prozorima, jer će ga negativni ioni očistiti od svih mirisa i nečistoća.

Svaki put kad držim ionizator koji radi i slučajno dodirnem četkicu od ugljika ili nešto metalno, osjetim lagani električni udar. Da li je to normalno?

Prije svega, želimo naglasiti da je ovo sasvim normalna pojava i da je s uređajem sve u redu. To je fenomen statičkog elektriciteta koji se nakuplja na ugljičnoj četkici uslijed djelovanja ionizatora. Statički elektricitet nije opasan (nije ni za djecu), tako da ne trebate brinuti, samo je osjećaj ako ga dodirnemo neugodan.
Mi ljudi nabijeni smo statičkim elektricitetom (to su pozitivno nabijene čestice) zbog okolišnih uvjeta (npr. zato što smo okruženi s puno sintetičkih materijala). Kada dodirnete metalni predmet (poput vrata automobila), statički elektricitet vas trese jer se on oslobađa kroz vas. Isto je ako dodirnete ionizator, oslobađa se statički elektricitet.
Postupak za uklanjanje ovog statičkog elektriciteta je jednostavan. Isključite ionizator iz struje na trenutak da biste ispraznili aparatTo možete učiniti svakodnevno, ako je potrebno, pogotovo ako čujete lagano pucketanje uređaja (ti zvuci pucketanja znače da se statički elektricitet previše nakuplja) ili vas može potresati statički elektricitet kada dodirnete ugljičnu četku. Međutim, uvijek isključite ionizator prije čišćenja.
Da bi se izbjegao prekomjerni statički elektricitet, savjetujemo vam da ne stavljate ionizator na metalna postolja.Ionizator također ne stavljajte preblizu električnim aparatima (hladnjak, TV, monitor i slično).jer su poni pozitivnih iona, koji unište negativne jone.
Drugo rješenje koje preporučujemo je postavljanje ionizatora na veće police ili ormare. Tako će biti izvan dosega i učinak pročišćavanja zraka bit će veći. Negativni ioni mogu prekrivati ​​veću udaljenost (a time i veći volumen zraka) ako se ionizator postavi na veću visinu.

Dodatne sigurnosne upute
Tijekom čišćenja nikada ne ispirite ionizator pod tekućom vodom ili drugim tekućinama. Prije čišćenja uređaja, iskopčajte ga iz struje i koristite vlažnu (ne mokru!) krpu. Ne stavljajte ništa u utor u kojem je četkica od ugljika kako ga ne biste oštetili. Uređaj nemojte koristiti ako su oštećeni kabel, utikač ili drugi dijelovi. U tom slučaju popravak mora obaviti ovlaštena osoba. Ne dopustite djeci da se igraju s uređajem pod naponom.

Primjećujem da su nakon duže upotrebe ionizatora zid ili strop u nekim dijelovima postali crni. Zanima me je li to štetno? Zašto se to događa i kako to očistiti?

Ovaj je fenomen prilično uobičajen za ionizaciju zraka. U stvari, možete biti zaprepašteni koliko je zrak zagađen, iako to na prvi pogled ne izgleda tako.
Prljavština na vašem zidu dolazila je iz zraka, a ne iz ionizatora. To su čestice submikrometra od čađe i ispušnih plinova (koje su na zidu vidljive kao crno-siva prašina) koje su najštetnije i kancerogene. One su prisutne u zraku cijelo vrijeme (ali ne mogu se vidjeti zbog njihove mikroskopske veličine), a mi ih udišemo cijelo vrijeme ako ih ionizator ne ukloni. Većina prljavštine skuplja se oko ionizatora, a kako se negativni ioni brzo vežu za čestice prašine i bacaju ih na površine odakle se više ne dižu i to se vidi kao siva prašina. Negativni ioni vežu se i neutraliziraju onečišćenja poput prljavštine, prašine, formaldehida, izlučivanja smole, virusa, bakterija, mirisa, izlučivanja grinja, polena, drugih alergena, mrtvih čestica kože… i neutraliziraju ih. Zatim padaju na zemlju zbog gravitacije i više se ne mogu uzdići, jer su ionizirani i time preteški. Više nisu štetni jer ih više ne možemo udisati.
Čak i najmanji, najopasniji zagađivači zraka veličine 0,01 mikrona – npr. cigaretni dim, polen, čestice PM i aerosoli – uspješno su uklonjeni. Oni predstavljaju najveći zdravstveni rizik jer se biološki obrambeni mehanizmi ne mogu učinkovito nositi s takvim onečišćenjem. Negativni ioni uklanjaju i neugodne mirise, jer su to čestice supmikrometra tvari iz koje potječu, a otkrivaju se prilikom ulaska u nosnice.
Da biste testirali koliko je zagađen okolni zrak, stavite bijeli komad papira ispod ionizatora i promatrajte koliko dugo se pojavljuju tragovi prljavštine na tom papiru – trebali biste primijetiti tamniju mrlju oko ionizatora za nekoliko tjedana.

ČIŠČENJE
Ionizator čisti zrak temeljito i sigurno. Imajte na umu da se rezultati čišćenja zraka mogu pokazati tek nakon više od 3 tjedna jer ovise o tome koliko je zrak jako zagađen, a također i o dobu godine (zimi je zrak više zagađen zbog grijanja, ljeti treba više vremena kako bi se nečistoća vidjela).
Rezultat čišćenja zraka je sivo-crni trag koji se akumulira uglavnom u blizini ionizatora (do udaljenosti od oko 1,5 m sa svake strane i oko 0,5 m visine). Očistite ovu stazu vlažnom krpom i deterdžentom.
Zagađenje s površina lako se usisava i briše.
Jedini problem je što se trag može vidjeti i na zidu iza ionizatora. Preporučujemo da zid iza ionizatora zaštitite akrilnom bojom, tapetama ili najjednostavnije rečeno, samoljepljivom folijom (prodaje se u kućnim trgovinama) prije upotrebe ionizatora, posebno ako je vaš ionizator uvijek na istom mjestu.

Može li se količina negativnih iona koje odašilje IONEX ionizator mjeriti ionskim brojilom?

Naša mjerenja izvedena su u Institutu Jožef Stefan (Slovenija) u posebno dizajniranom hermetički zatvorenom laboratoriju s cijevima za dovod zraka, gdje je bilo moguće učinkovito izmjeriti broj negativnih iona klasičnim brojilom nakon zahtjevnog i dugotrajnog postupka. Ova su mjerenja najtočnija i najpouzdanija.
Naravno, emisija negativnih iona također se može amaterski mjeriti s ionskim metrima, ali takav metar mora biti sposoban izmjeriti količinu negativnih iona iznad 45 milijuna (4,5 x 10 ^ 7 negativnih iona / cm ^ 3 / sekunde i 0,51 x 10 ^ 13 negativnih iona / sekundi). Ako brojilo nije sposobno za to (kao što je vidljivo iz tehničkih specifikacija), brojilo će se opet vratiti na nulu tek kada dosegne maksimum. Međutim, općenito je prihvaćeno da jeftina brojila nisu baš pouzdana.

Treba li IONEX ionizator zraka proizvoditi neki miris kad je uključen? Kako vidim da li radi?

Ne, u radu IONEX ionizatora nije otkriven poseban miris, mada neki ljudi osjetljivi na ione opisuju miris negativnih iona kao “svježi čisti miris”. IONEX ionizator nema ventilator, tako da ne očekujte glasno pucketanje ili bilo kakav zvuk. Ako prilazite ugljičnoj četkici s nosom ili ustima, lagani tihi zvuk možete osjetiti samo kada / ako je napon u zgradi veći (približno 230-240 V). Rezultat ionizacije zraka vidljiv je za nekoliko dana kada se onečišćenje zraka počne nakupljati oko ionizatora (oko njega možete primijetiti krug tamne prašine – taman je zbog svih ispušnih plinova, čađe, dima i prašine u zraku). Možete staviti bijeli papir pod ionizator da provjerite njegove performanse. Koliko dugo će prljavština oko ionizatora biti poznata, naravno ovisi o onečišćenju zraka. Rezultat je također vidljiv, kad sunčeve zrake zasjaju u prostoriju – kad je zrak ioniziran, u njemu nema suspendiranih čestica prašine. Zrak je svjež i čist.
Razliku će primijetiti prije svega oni koji imaju zdravstvenih problema.

Neki primjeri:
Oni od vas koji imaju problema sa začepljenim nosom primijetit će da lakše dišete u blizini ionizatora;
Astmatičari će primijetiti da se učestalost respiratornih tegoba smanjila, da sprej / pumpicu koriste rjeđe, koristeći ga prema potrebi;
Pacijenti s alergijom primijetit će ublažavanje simptoma u početku, a uz redovitu upotrebu, čak i potpuno uklanjanje simptoma;
Uz redovitu upotrebu, hipertenzici će primijetiti kako im je krvni tlak opao i kako se stabilizirao. Dobro je svakodnevno izmjeriti i zabilježiti krvni tlak te izvijestiti o bilo kojem poboljšanju svog osobnog liječnika kako bi mogao prilagoditi ili čak prekinuti uporabu lijekova. Međutim, uvijek se savjetujte s liječnikom u vezi s tim;
Primijetit ćete da ste manje prehlađeni i bolesni;
Primijetit ćete da imate više energije, radne etike i bolju koncentraciju na poslu.
Pročitajte druga uobičajena pitanja o čišćenju, učincima i karakteristikama ionizatora.

Koja je razlika između ionizatora zraka i ovlaživača koji ima gumb za ionizaciju?

Velika razlika. Ionizator zraka (točnije, IONEX ionizator) odašilje ogromnu količinu negativno nabijenih malih zračnih iona iz četkice s ugljikom. Negativni ion je negativno nabijena čestica, elektron, koja je u ovom slučaju došla iz stražnje šine ugljikovog atoma..
Ovlaživač proizvodi vodenu paru (molekule vode). Velika je razlika između zračnog iona (elektrona atoma) i kapljice vodene pare (molekula vode). Zašto? Elektron se veže za druge čestice i neutralizira ih. Srećom, u zraku se nalazi mnogo pozitivno nabijenih čestica (zagađivača) na koje se mogu vezati. Kapljica vode se, međutim, ne može vezati za prašinu ili drugu prljavštinu u zraku kao što mogu negativni ioni, pa nema učinka čišćenja. Uz to, kap vode ne donosi takve terapeutske učinke kao negativni ioni.
Negativni ioni neophodni su za sve procese u ljudskom tijelu, jer reguliraju razne funkcije, otvaraju dišne ​​putove, snižavaju hormon stresa, histamin, reguliraju krvni tlak, smanjuju glavobolje i bol uzrokovanu ozljedama (rane), poboljšavaju koncentraciju, radnu učinkovitost i sprječavaju prehlade i razne infekcije koje se prenose zrakom.
Ova dva uređaja nisu kompatibilni u jednom uređaju, jer ionizatoru zraka treba visoki napon (4500V) da bi razbio atom (ugljik) i pustio negativni ion, te malu snagu (1,6 W). Suprotno tome, ovlaživač treba više energije (obično približno 40 W) i niskog napona (110 – 220 V). Kombinirani uređaj visokog napona i veće snage bio bi smrtonosan! Dakle, gumb za ionizaciju zapravo ne dovodi ionizaciju u pravom smislu. Neki od ovih uređaja testirani su ionoskopom (to jest uređajem koji mjeri prisutnost negativnih iona) koji nije otkrio prisutnost negativnih iona.
Za pročišćavanje zraka i postizanje terapijskih učinaka moraju biti prisutne ogromne količine negativnih iona. Izvor ionizacije mora biti vidljiv izvana, a ne skriven, tako da negativni ioni imaju slobodan put i ne uništavaju se sudarima s preprekama.

Zašto je IONEX ionizator zraka skuplji od ostalih ionizatora zraka?

Cijena ionizatora odražava vrijednost visokokvalitetnih materijala ugrađenih u njih, posebno jedinstvenih ugljičnih četkica i visokih troškova proizvodnje i razvoja. Ugljična četkica najvažniji je dio ionizatora, što omogućava dugotrajnu upotrebu IONEX ionizatora zraka (vijek trajanja uređaja je više od 10 godina). Za razliku od ostalih ionizatora na tržištu koji rade na metalnim iglama, plazmi ili membranama, IONEX ionizator nikada ne odašilje štetni ozon, što je omogućeno njegovom patentiranom i jedinstvenom IONEX ugljičnom četkicom. Cijena odražava i velike troškove izvršenih mjerenja i potvrda (naknade za RoHS, TÜV, GS,… certifikate).

Trebam li isključiti ionizator? Mogu li koristiti ionizator u kupaonici?

Ionizator može biti stalno uključen. Međutim, možete ga premještati iz sobe u sobu (danju u dnevnoj sobi ili kuhinji, a navečer prije odlaska na spavanje u spavaću ili dječju sobu) i tako pročistiti zrak u cijelom stanu / kući.
Naravno, IONEX ionizator zraka može se sigurno staviti i u kupaonicama ili na drugim mjestima s većom vlagom. Klimatski test testirao je rad ionizatora u vlažnim i vrućim sredinama i dokazao da vlaga ne utječe na rad ionizatora, niti uzrokuje opasne situacije. Posebno se preporučuje za upotrebu u kupaonicama bez prozora. Sprječava loš i zagušljiv zrak i stvaranje plijesni. Budući da je to obično manji prostor, dovoljno je ionizirati zrak u kupaonici dva puta tjedno nekoliko sati.

Ispušta li ionizator IONEX ozon? Poznato je da neki ionizatori zraka oslobađaju ozon.

Ozon je opasna tvar koja izaziva kašalj. Stoga smo pokušali pronaći materijal koji nikada ne ispušta ozon. Uspjeli smo, pa IONEX ionizator koristi jedinstvenu patentiranu četkicu od ugljika za proizvodnju negativnih iona. Sva mjerenja izvršena su u Institutu Jožef Stefan u Ljubljani kako bi se dokazalo da ozon nije prisutan tijekom čitavog života ionizatora (što je više od deset godina).
Ostali ionizatori koji koriste metalne igle, plazmu ili membrane proizvode ozon. U početku to može biti u prihvatljivim granicama, ali vremenom metalne igle oksidiraju i ozon se oslobađa u većim količinama. Stoga se takve igle trebaju zamijeniti svakih nekoliko mjeseci, ali neki proizvođači uopće ne dopuštaju zamjenu tih igala.
Prednost ugljične četkice, koju vrijedi spomenuti, je i količina negativnih iona. Ionizator zraka IONEX proizvodi najveću do sada izmjerenu količinu negativnih iona (4,5 x 10 ^ 7 negativnih iona / cm ^ 3 / sekunda i 0,51 x 10 ^ 13 negativnih iona / sekundi), što je deset puta više od ostalih ionizatora na tržištu.
Zato imamo tako sjajne rezultate i dobre povratne informacije od ljudi koji su se riješili alergija, astme / bronhitisa i hipertenzije.

Koliko prostora čisti ionizator zraka IONEX?

Učinkovitost čišćenja uglavnom ovisi o onečišćenju zraka. Općenito, jedan IONEX ionizator zraka može očistiti cijelu kuću ili stan ako ga premjestite iz jedne prostorije u drugu. Ako je zrak normalno zagađen (npr. gradski stan), ionizator može očistiti sobu od 50 m ^ 2 u 3-4 sata. Na primjer, ako u sobi ima pušača, potrebno je duže (oko 6-8 sati) za čišćenje zraka u istoj prostoriji. S manje zagađenim zrakom, ionizator može pročistiti do 80m ^ 2 otvorenog prostora. Za sobe u kojima ima puno ljudi (poput ureda, čekaonica, predvorja hotela, javnih mjesta), bolje je koristiti nekoliko ionizatora u isto vrijeme, jer je zrak pun bakterija, virusa, mirisa, prašine itd.). Preporučujemo da ionizator bude stalno uključen, koristite li ga kod kuće, na poslu ili negdje drugdje.

Postoje li ograničenja ili mjere opreza pri upotrebi ionizatora (postoji li slučaj u kojem se ne preporučuje ionizator?)

Ne. Ionizator mogu bez oklijevanja koristiti sve dobne skupine svih zdravstvenih stanja, a posebno se upotreba ionizatora preporučuje astmatičarima, osobama s alergijama, visokim krvnim tlakom, slabim imunološkim sustavom, osobama pod stresom, djeci, tijekom gripe i zimi kako bi se zaštitili od zaraznih bolesti, na javnim površinama itd.

Koji je vijek trajanja ionizatora za zrak IONEX? Da li je potrebno zamijeniti ugljičnu četkicu nakon nekog vremena?

Vijek trajanja ionizatora IONEX je više od deset godina. Četkicu od ugljika ne treba mijenjati, ali treba je čistiti barem jednom mjesečno ili nekoliko puta ako ste pušač i ako je cigaretni dim prisutan u zatvorenom prostoru.
Očistite ga isključivanjem ionizatora i brisanjem kućišta i četkice od ugljika s malo vlažnom mekom krpom, po mogućnosti mikrofiberom. To će spriječiti da četkica postane ljepljiva i prljava. Ta bi prljavština blokirala negativne ione da se mogu opustiti i primijetiti smanjeni učinak čišćenja zraka. Ako je četkica tvrda i ljepljiva na dodir, možete upotrijebiti malu količinu blagog sapuna za otapanje prljavštine. Obavezno obrišite sav sapun i ostavite četkicu da se osuši. Kad se osuši, pojedinačna ugljična vlakna raširite što je moguće šire. Četkica od ugljika mora biti potpuno suha prije ponovnog spajanja uređaja. Za detalje pročitajte i odjeljak o održavanju i čišćenju ionizatora.

Kako mogu znati kada je zrak dovoljno neutraliziran?

Ne radi se toliko o neutralizaciji, koliko o uklanjanju onečišćenja iz zraka. Negativni ioni vežu se na sve čestice koje lebde u zraku, na primjer: prašinu, cigaretni dim, bakterije, viruse, mirise, izmet grinja i druge alergene. Vezana čestica je teška i pada na tlo zbog gravitacije. Zbog svoje težine ove ionizirane čestice ne mogu se više dizati u zrak i više ih se ne može udisati – čime se sprječava nakupljanje prljavih čestica u plućima i drugim tkivima, koje se nikada ne mogu ukloniti i glavni su uzrok raznih respiratornih bolesti.

Poznato je da je previše pozitivnih iona opasno po ljudsko zdravlje. Pitam se da li isto vrijedi i za previše negativnih iona? Ima li ionizator tajmer za isključivanje?

Velike količine negativnih iona zasigurno ne štete ljudskom zdravlju, već upravo suprotno: vrlo su korisne jer poboljšavaju opći imunološki sustav, snižavaju razinu hormona stresa, razine histamina, reguliraju krvni tlak, poboljšavaju raspoloženje i vitalnost stanica.
Ako su ogromne količine negativnih iona na bilo koji način opasne, ljudi se ne bi osjećali tako dobro i osnaženo, npr. na slapovima, posebno kod slapova Niagara, gdje je izmjerena najveća koncentracija negativnih iona u svijetu ili na drugim mjestima gdje ima mnogo negativnih iona (uz more, rijeke, šume, u krškim špiljama, nakon oluja,…)
Mjerač vremena nije potreban za isključivanje, jer nikad nema previše negativnih iona. Zapravo, morali smo uložiti puno napora kako bismo postigli maksimalnu količinu negativnih iona.